• https://www.facebook.com/%C3%87erkes-Haklari-Inisiyatifi-1720870914808523/
  • https://twitter.com/CerkesHaklari
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam288
Toplam Ziyaret985692
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Semerkew

“Her ayın 21’i saat 21.00’de Rusya Konsolosluğu Önünde” sloganıyla Rusya Konsolosluğu önünde yapılan protesto yürüyüşlerinin 25’incisi 21 Eylül Pazar akşamı gerçekleştirildi.

Protestocular saat 20.00’de Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Pankartlarını açarak yaptıkları gösteriden sonra saat 21.00’e doğru Odakule’nin önüne geçen protestocular burada kortej oluşturarak, “Soykırımın Hesabı Sorulacak”, “Çerkesya Rus Toprağı Olmayacak”, “Rusya Kafkasya’dan Defol”, “Soykırımın Hesabı Sorulacak”, "Worepsov Tıbze, Worepsov Tixabze" şeklinde sloganlar atarak Rusya Federasyonu Konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti.

Saat 21.00’de konsolosluk binası önüne ulaşan kalabalık, burada sloganlarını sıklaştırıp, alkış ve ıslıklarla soykırım ve sürgünü ve müsebbibi Rusyayı protesto etti.


Hazırlanan basın bildirisinin Onur Yaldız tarafından okunmasının ardından bir süre daha sloganlar atıp tepkilerini dile getiren protestocular, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Rusya Federasyonu Konsolosluğu önünde okunan basın açıklamasının tam metni şöyle:

Saygıdeğer Kamuoyu,

Değerli basın mensupları.

Çerkeslere uygulanan sürgün ve soykırımın 150’nci yılındayız.

Çarlık Rusya’sının, mazlumların kan ve gözyaşıyla beslediği ordularıyla, topraklarına göz koyduğu, bir devleti, bir ordusu bile olmayan Çerkes halkına karşı uyguladığı soykırım, insanlık tarihinin en utanç verici sayfalarından biridir.

Bu saldırılar sonrası, hayatta kalan Çerkesler vatanından sürülmüş, dağıtıldıkları ülkelerde varlıklarını, kimliklerini koruma derdine düşürülmüşlerdir.

 Aradan geçen 150 yıl sonra, Çarlık Rusyasının mirasçıları hala emperyal heveslerini tatmin edebilmiş değiller. İşte daha dün tüm dünyanın gözü önünde Kırım’ı işgal ettiler. İşte bugün Ukrayna’yı ele geçirmek için hazırlıklar yapıyorlar.

Kremlinin çarları 400 senedir saldırgan.

400 senedir emperyalist heveslerine gem vurabilmiş değiller.

400 senedir 3. Roma hayalleri kuruyorlar.

Peki,21. yüzyılda, insanların iç içe ve yüz yüze yaşamak zorunda oldukları bir zamanda nereden bu cüreti alıyorlar dersiniz?

Şuradan alıyorlar: Bir grup harami devletin, dünyayı parselleyerek kurdukları hegemonyanın baş aktörlerinden biri çünkü Rusya.

Benzer suçlardan sabıkalı devletlerle birlikte oluşturdukları bu sömürü düzeninde, tarihte işledikleri suçların üzerine yeni suçlar eklemekte bir sakınca görmedikleri gibi, hiç bir şey olmamış gibi davranarak, mağdur ettikleri halkların üzerine basıp geçmekte, onları yok saymak suretiyle işledikleri suçların üzerini de örtebileceklerini sanmaktadırlar.

Ancak yanılıyorlar!

Hiçbir suçun üzerini örtemezler!

Hiçbir suçlarını unutturamazlar!

Bugün unutulsa bile yarın hatırlanır.

Nitekim dünyanın 40 ülkesine dağıttıkları Çerkesler, bugn kendilerine kazılan mezardan çıkmış, üzerlerindeki ölü toprağını atmış, varlıklarını korumak için kararlı bir yürüyüşü başlatmışlardır. Ve vatanlarına kavuşuncaya, işgalcileri def edinceye kadar da bu kutlu yürüyüşlerini sürdüreceklerdir.

İşte onun içindir ki 2 yıldan buyana her ayın 21’i saat 21.00’de buraya konsolosluk önüne geliyor, uğradığımız haksızlıkları ve zulümleri zalimin suratına karşı haykırıyoruz. Ve Çerkeslerin mağduriyeti giderilinceye kadar da protestolarımızı artırarak sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.

Biz bir tek şeyin peşindeyiz: Adalet.

Kremlin’in yeni çarlarını da adalete çağırıyoruz.  

Ey Putin ve avanesi!

Bugün önünüzde tek seçenek var: İşlediğiniz soykırım ve sürgün suçunu kabul edip, bu suçun oluşturduğu bütün olumsuz sonuçları ortadan kaldırmak için adım atın...

Bir adım atın ki tarih sizi karanlık sayfalarında mahkum etmesin.

Adım atın ki mazlumların bedduasını almaktan artık kurtulun.

Çünkü mazlumun bir yürekten ahı, zalimin sarayını başına yıkar.

YAŞASIN DİLİMİZ!

YAŞASIN KÜLTÜRÜMÜZ !

YAŞASIN ÇERKES KALMA MÜCADELEMİZ !

                                                                       ÇERKES HAKLARI İNSİYATİFİ







































1481 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
adigebze I-II
Nükte!

KISSADAN HİSSE

-Moğollar Buhara’yı kuşattıklarında, uzun süre şehri teslim alamadılar. Cengiz Han Buhara halkına bir haber gönderdi: Silahlarını bırakıp bize teslim olanlar güven içinde olacaklar, ama bize direnenlere asla eman vermeyeceğiz.

-Müslümanlar İki gurup oldu: Bir gurup; asla teslim olmayalım, ölürsek şehit, kalırsak Gazi olur, Şeref’imizle yaşarız dediler. Öbür gurup ise; kan dökülmesine sebep olmayalım, sulh iyidir, hem silah, hem de sayı olarak onlardan azız, gücümüz onlara yetmez, dediler ve teslim oldular.

-Cengiz Han, silah bırakanlara; teslim olmayanlara karşı bize yardımcı olun, galib geldiğimizde şehrin yönetimini size bırakalım dedi. Böylece İki müslüman gurup savaşmaya başladılar. Moğollar’ın da yardımı ile, teslim olanlar galib geldi. Savaştan sonra Cengiz Han teslim olanların silahlarının alınmasını ve kafalarının kesilmesini emretti. Sonra meşhur sözünü söyledi: “Eğer güvenilir olsalardı, bizim için kardeşleri ile savaşmazlardı. Kardeşlerine bunu yapanlar, yarın da bize yapar.”

 

Site İçi Arama

 

Google Site

 

Üyelik Girişi