• https://www.facebook.com/%C3%87erkes-Haklari-Inisiyatifi-1720870914808523/
  • https://twitter.com/CerkesHaklari
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam266
Toplam Ziyaret883412
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar19.070519.1469
Euro20.632220.7149
Semerkew
Murat Özden
murathabracu@hotmail.com
Sol Çocukluk Hastalığı
05/04/2015

Bazı web siteleri ısrarla boy boy fotoğraflarımızı paylaşarak, bizi çok duygulandırıyor(!). Halbuki bizler yeterince ünlü kimseleriz. Daha fazlasına ihtiyacımız yok. Onlar bu nazik(!) yaklaşımlarıyla ünümüze ün katıyorlar. Kendilerine müteşekkiriz(!).

Arkadaşlar, vallahi çok zahmet ediyorsunuz. Bu jestiniz karşısında duygulanıyor(!) ve ciddi ciddi mahcup(!) oluyoruz.

Çerkes Çalıştayı’nın, Çoğulcu Demokrasi Partisi’nin, Putin protestosu göz altısının fotoğraflarını yayınlamışsınız. Ama dersinizi yeterince çalışmamışsınız. Nerede Gürcistan fotoğraflarımız, Rus Kosolosuyla görüşmemiz, Varşova fotoğraflarımız, Beyrut-Antep hattında Suriyeli soydaşlarımızı kurtarırken çekilmiş fotoğraflarımız? Onları unutmuşsunuz. Vallahi çok gücendim(!). Uyanık(!) bir araştırmacı(!)-yazar(!) onları nasıl unutur anlayamadım.

***

Öncelikle belirtmek isterim ki, Çerkeslerin tek bağımsız siyasi hareketi ÇHİ-ÇDP çizgisinin suç delili olarak yayınlanan tüm fotoğrafları bizim onur madalyalarımızdır. Her biri tarihsel birer belgedir. Yayınlanan fotoğrafların tamamı Özgür Çerkes web sitesinden alınıp paylaşılmıştır. İsteyen herkes sitemizden o fotoğrafların tamamına ulaşabilir. Çok büyük bir gazetecilik(!) örneği olarak fotoğraflarımızın yayınlanması bize duyulan hayranlığın(!) bir ifadesi olsa gerek diye düşünüyoruz.

Bir de bizim için “eski solcu”, “ülkücü”, “İslamcı” diye yakıştırmalar/yaftalamalar yapanlara çok gülüyoruz. Ne kadar doğru oldukları bir tarafa, bunların artık hiçbir hükmü de yok. Bizler artık "Çerkes Devrimcileriyiz".

Çerkes Halkının Devrimini gerçekleştirmek üzere zorlu bir yolculuk başlattık. Önümüze çıkıp vızıltı yapan sinekleri ezip geçerek de yolculuğumuza devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Tekrar olacak belki ama gerçekleri anlatmaktan bir zarar gelmez.

ÇHİ örgütlenme modeli olarak cephe tipi örgütlenmeyi benimsemiştir. Cephe tipi örgütlenmelerde ideolojik birliktelik ön şart filan değildir. Önemli olan farklı dünya görüşlerine sahip kişilerin ve yapıların aynı amaç için, aynı dava için birlikte mücadele edebilmesidir. Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) cephe tipi bir örgütlenme modeliydi. Arap milliyetçisi El-Fetih, İslamcı Hamas, Marksist-Leninist FHKC (Filistin Halk Kurtuluş Cephesi), Filistin Komünist Partisi-FKP, Filistinli Hıristiyanlar ve Filistinli anti-siyonist Yahudiler, Siyonist İsrail Devletine karşı ortak mücadele yürüterek zafere ulaşmışlardır.

En geniş halk kitlelerini mücadeleye katmak ve Çerkes davasını uluslararası bir mesele haline getirmek için mücadele eden ÇHİ-ÇDP çizgisinin kimsenin inancı ve siyasi düşüncesi ile bir problemi yoktur. Bizi suçlamak için bulunmuş(!) bu fotoğraflar bizi sadece güldürmektedir.

Çerkes Çalıştayı’nda çekilen ve suç delili olarak paylaşılan Abdurrahman Dilipak fotoğrafının yanında Sırrı Süreyya Önder, Ufuk Uras, Ardan Zentürk oturmaktadır. Bu fotoğraf tam da bizim istediğimiz resimdir. Çerkes davasını Türkiye’nin sağ, sol, islamcı ve liberal tüm
kesimlerine aktarabildiğimizin en önemli kanıtıdır.

Yine suç delili olarak paylaşılan Bekir Bozdağ ile çekilen fotoğraf da tarihi bir belgedir. Bekir Bozdağ, o fotoğrafın çekildiği tarihte Başbakan yardımcısıdır. Çerkes Çalıştayı öncesinde, Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı’nı Çerkes Çalıştayı’na davet etmiş, Çerkeslerin sorunlarını dile getirmiş ve kendisine Çerkeslerin sorunları ve talepleri ilgili bir dosya sunulmuştur.

Şimdi biri bana şunu izah ederse çok sevinirim: Kürtlerin talepleri ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetiyle -sizlerin de destek verdiği- Abdullah Öcalan görüşüyor, Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, İdris Baluken görüşüyor suç olmuyor da, Çerkeslerin taleplerini dile getirmek için ÇHİ görüşünce mi suç oluyor?

Bu nasıl bir geri zekalı bir mantıktır, doğrusu anlamakta zorlanıyorum.
     Yine Dr. Nusret Baş'ın AKP'den milletvekili adaylığını sakız olarak çiğneyenlere hatırlatmak isterim. Dr. Nusret BAŞ hala ÇHİ'nin yanındadır. Ancak parti kuruluşunda görev almamıştır. İlk 2011 seçimlerinde AKP'den aday olan Dr. Nusret Baş bu dönem de AKP’den adaydır. İktidar partisi içinde daha somut işler yapılabileceğine samimiyetle inanmaktadır. Biz de onun bu inancına saygı gösteriyoruz, hepsi bu. Ancak, AKP karşıtlığı üzerinden kendini var edeceğini zanneden bu sol çocukluk hastaları, Bursa Çerkes Derneği Başkanı Sn. Levent Kaplan'ın AKP adaylığı konusunda ise dut yemiş bülbül kesilmektedirler.

Rusya’dan nemalanan Kaffed'deki oligarşik yapının kemik yalayıcılığını yaparak, demokratlık(!), devrimcilik(!) ve solculuk(!)ayaklarına yatan tatlı su kurnazlarına hatırlatırız!

Çerkes Halkının taleplerini dile getirmek için mitingler yaparak, anadil eğitimi talep eden, Çerkesce Televizyon talep eden ÇHİ Kadroları Çerkes Halkının gerçek devrimcileridir.

Çerkes Çalıştayı’nı düzenleyerek Çerkes halkına Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği nezdinde statü sağlayan ÇHİ Kadroları Çerkes Halkının gerçek devrimcileridir.

Çoğulcu Demokrasi Partisi-ÇDP'yi kurarak Çerkes kimliği ile seçimlere girilmesinin önünü açarak, Çerkeslerde kimlik bilincinin inşasını sağlayan ÇHİ kadroları Çerkes Halkının gerçek devrimcileridir.

Tüm bu yapılanları engellemeye çalışanların, karalayanların, ağa babaları Rusya’nın ağzına bakanların tarihe nasıl geçtiklerini hepiniz
çok iyi biliyorsunuz.

Davasında haklı olanın işi her zaman daha kolaydır. ÇHİ  her zaman hakkın ve haklının yanında olarak emin adımlarla hedefine doğru
yürümektedir.

Ama yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmıyor. Onlar için her gün “bugün ne yalan söyleyeceğini” düşünerek kaşınmak çok zor bir şey olsa gerek.

Zavallılar, zavallılar….



2155 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

NUTUK ÜZERİNDEN TARİH OKUMASI, ETHEM VE NAZIM - 24/01/2023
Dünya’nın hiçbir ülkesinde bir askerin yazdığı savaş anıları, o ülke tarihinin temelini oluşturmaz. Neredeyse bütün tarihçiler Mustafa Kemal’in Nutuk’undan yola çıkarak Çerkes Ethem’i hain ilan etme yarışına girerler.
TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ YÜZYILI SONA ERERKEN ÇERKESLER - 24/12/2022
Çerkeslerin savunması gereken çizginin, Demokrasi ve İnsan Hakları savunucuları ile bir arada hak mücadelesi vermeyi öğrenmek gerektiğine inanıyoruz.
AYNI GÜN İKİ MANYAS’LI ÇERKES VEFAT ETTİ - 22/11/2022
Çerkes Halkı kendisine zerre kadar yararı olmamış Çerkes Ünlüler yerine, milletine hizmet etmiş gerçek emekçi kahramanlarıyla övünmeyi de bir gün öğrenecektir elbet.
DÇB VE RUSYA’NIN PAYANDALARI ÖZÜR DİLEYECEK Mİ? - 22/06/2022
Gelin en kısa zamanda Çerkes Halkından özür dileyin. Bu güne kadar yapmış olduğunuz iyi şeyleri de heba etmiş olmayın.
21 MAYIS’TAN KALAN DEĞERLİ MİRAS… - 25/05/2022
Çerkes Soykırımı ve sürgününün 158. yılı Çerkeslerin hem ideolojik, hem de fiili birlikteliği konusunda önemli adımların atıldığı tarihi bir yıl olarak anılmayı hak edecektir.
ETHEM MESELESİNDE M. KEMAL Mİ YOKSA İNÖNÜ MÜ SUÇLUDUR? - 07/05/2022
İşte bu haksızlığı gidermek istiyorsak, iftira, yalan ve başkalarının emeğinin üzerine çökme anlayışına göre inşa edilmiş Kemalist Tarih anlayışını ideolojik olarak mahkum edebilmenin koşullarını oluşturmalıyız.
BİZ, SİZİ ÇOK İYİ TANIYORUZ - 22/04/2022
Onlar Çerkeslerin hak arama mitinglerine de karşı çıkmışlardı, Onlar Çerkesce Televizyon istenmesine de karşı çıkmışlardı, Onlar 21 Mayıslarda muhatabın karşısına çıkanlara da karşı çıkmışlardı,
ÇERKES SOYKIRIMI VE SÜRGÜNÜNÜ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ VAKFI - 21/02/2022
Çerkes Soykırım Enstitüsü’nü inşa edip, Çerkes Soykırımı, sürgünü tarihi konularını araştıracak doktora, yüksek lisans ve doçentlik bursları vererek bilim dünyasının meselemize ilgisini sağlamak ve kendi bilim insanlarımızı yetiştirmektir.
HALKIMIZIN OZANIYIZ AYNI ZAMANDA - 13/02/2022
Maksıme Kültür Merkezi‘nin ve Maksıme satışlarının gelirleri, oluşturmayı planladığımız “Çerkes Soykırımı ve Sürgününü Araştırma Enstitüsü Vakfı”na bağışlanacaktır.
 Devamı
ÇOĞULCU TV
adigebze I-II
Nükte!

KISSADAN HİSSE

-Moğollar Buhara’yı kuşattıklarında, uzun süre şehri teslim alamadılar. Cengiz Han Buhara halkına bir haber gönderdi: Silahlarını bırakıp bize teslim olanlar güven içinde olacaklar, ama bize direnenlere asla eman vermeyeceğiz.

-Müslümanlar İki gurup oldu: Bir gurup; asla teslim olmayalım, ölürsek şehit, kalırsak Gazi olur, Şeref’imizle yaşarız dediler. Öbür gurup ise; kan dökülmesine sebep olmayalım, sulh iyidir, hem silah, hem de sayı olarak onlardan azız, gücümüz onlara yetmez, dediler ve teslim oldular.

-Cengiz Han, silah bırakanlara; teslim olmayanlara karşı bize yardımcı olun, galib geldiğimizde şehrin yönetimini size bırakalım dedi. Böylece İki müslüman gurup savaşmaya başladılar. Moğollar’ın da yardımı ile, teslim olanlar galib geldi. Savaştan sonra Cengiz Han teslim olanların silahlarının alınmasını ve kafalarının kesilmesini emretti. Sonra meşhur sözünü söyledi: “Eğer güvenilir olsalardı, bizim için kardeşleri ile savaşmazlardı. Kardeşlerine bunu yapanlar, yarın da bize yapar.”

 

Site İçi Arama

 

Google Site

 

Üyelik Girişi